بيمه محصولات كشاورزي راهكاري اجتناب ناپذير براي دستيابي به هدفهاي توسعه + pdf

همایش بیمه کشاورزی، توسعه و امنیت سرمایه­گذاری

تهران

چكيده

نقش كشاورزي در برنامه هاي توسعه اقتصادي از ديدگاههاي گوناگون، بويژه ازنظر اقتصاد توليد و تأمين غذاي جمعيت فزاينده جامعه بيش از پيش بايد مورد توجه اهل نظر، برنامه ريزان و سياستگذاران قرار گيرد. از جمله موانعي كه پيوسته به عنوان مشكل در راه توسعه اين بخش اقتصادي مطرح شده است، ريسك در دو بعد توليد و عرضه محصولات است; اين مشكل به دليل احتمال وقوع حوادث پيش بيني ناپذير بعضا قهري و طبيعي در راه سرمايه گذاري و برپايي بخش كشاورزي سازمان يافت ه، نقشي اساسي ايفا مي كند. مسلما در اين شرايط رفتار كشاورز، كنشي ريسك گريزانه خواهد بود; شايدبه همين دليل باشد كه پاره اي از جامعه شناسا ن، رفتار و خلقيات روستاييان را كه از مال انديشي آنها سرچشمه مي گيرد، محافظه كارانه قلمداد كرده اند. اين مهم به نوبه خود مي تواند به عنوان يكي از عوامل جلوگيري از ايجاد انگيزش براي نوآوري در آنها تلقي شود و گرايش به طراحي سيستم هاي جديد توليد و تلاش دركسب فناوري هاي نو را براي آنها ناممكن كند و يا به حداقل برساند. بديهي است دستيابي به هدفهاي توسعه در بخش كشاورزي، مستلزم تغيير در اين وضعيت خواهد بود. در اين فرايند، كاهش ريسك سرمايه گذاري و ايجاد جوي خالي از هراس و همراه با ضريب امنيت بالا از اولويت خاص برخوردار است و در موفقيت برنامه ها اهميت بسيار دارد. در اين نوشتار تلاش مي شود ضمن شناخت و تبيين ريسك هاي مختلف دربخش كشاورزي، تأثير آنها در دو بخش خرد و كلان بررسي شود و بيمه محصولات كشاورزي به طور عام و بيمه محصولات زراعي به طور خاص ، به عنوان راهكاري اجتناب ناپذير براي دستيابي به هدفهاي توسعه، به بحث گذاشته شود.

همايش
ماه: