For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

Zahra Abolfath zade (1390)

مقطع:
Master

نام و نام خانوادگي: زهرا ابوالفتح ­زاده

شماره دانشجویی: 9000294

Email: zahra_abolfathzadeh@yahoo.com

عنوان پايان ­نامه: بررسي عوامل موثر بر توانمندسازي زنان روستايي (مطالعه موردي: روستاهاي شهرستان اصفهان)

Thesis Title: Identification and assessmentsof factors affecting in rural women's empowerment (Case study: Villages of Isfahan county)

استاد راهنما:  دكتر اميرمظفر اميني و دكتر علي يوسفي

استاد مشاور:دكتر علي رجالي

تاريخ دفاع از پايان نامه: 1392

هدف پژوهش حاضر سنجش توانمندی و ارزیابی عوامل تاثیرگذار اجتماعی _ فرهنگی، اقتصادی و حمایتی در توانمندسازی زنان روستایی شهرستان اصفهان می‌باشد جامعه آماری این پژوهش را زنان ساکن روستاهای شهرستان اصفهان تشکیل می‌دهند.اطلاعات مورد نیاز این مطالعه از طریق پرسشنامه گرداوری شده است، .به‌منظور تحلیل داده‌ها از دو رهیاف جداگانه استفاده شده است، در رهیافت نخست برای سنجش ناتوانی زنان روستایی، از روش آلکایر و فوستر و بررسی عوامل موثر بر آن از رگرسیون لجستیک و در روش دوم برای سنجش توانمندی و عوامل موثر بر آن از روش سیستم معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج روش الکایر و فوستر حاکی از آن است که با در نظر گرفتن سطح آستانه ناتوانی 30 درصد، میزان و شدت ناتوانی در بین زنان روستایی به ترتیب 28 و 45 درصد می‌باشد. نتایج حاصل از مدل رگرسیونی نشان داد که، تحصیلات دانشگاهی، اشتغال، استفاده از رسانه‌های جمعی، روابط اجتماعی و شغلی بالا، دریافت درآمد بیشتر، سلامتی کامل، حمایت‌های دولت، تاثیر استفاده از انواع آموزش‌ها، باور به برابری جنسیتی، و وجود صندوق‌های اعتباری تاثیر مثبت و معنی‌دار بر توانمندی رنان دارد. نتایج حاصل از بررسی عوامل موثر بر توانمندسازی زنان روستایی با روش معادلات ساختاری نشان داد که متغیرهایی چون تحصیلات زن روستایی، تحصیلات همسر و والدین آن‌ها، استفاده از انواع آموزش‌ها، استفاده از رسانه‌های جمعی، داشتن سلامتی و روابط اجتماعی و شغلی، اشتغال، دریافت درآمد، باور به برابری جنسیتی، حمایت‌های دولت، وجود صندوق های اعتیاری و دفتر خدمات ارتباطی بر توانمندی زنان روستایی تاثیر مثبت و معنی دار دارد.

تحت نظارت وف ایرانی